

Head Start Education & Tuition 2025

COURSE DETAILS

CLASS TIMINGS

School Term Saturday Classes

PHASE	AM/PM	TIMES	Contact Time
Phases 1 & 2	AM	9:30am - 11:30am	2hrs
Phase 3	AM	9:30am - 11:30am	2hrs
	PM	12:00pm - 2:00pm	2hrs
Phase 5 & 6	AM	9:30am - 12:00pm	2.5hrs
	PM	12:30pm - 2:30pm	2.5hrs
Mock Tests	AM	9:30am - 12:00pm	2.5hrs

Holiday Classes

Phase 8 Revision	AM	9.30am - 1:00pm	3.5hrs
	PM	1:30pm - 5:00pm	3.5hrs

TOTAL CONTACT TIME

30 lessons in Phases 1, 2, 3, 5, 6 and 8 (71 hours contact time)

6 Mock Tests (7.5 hours contact time)

5 Days Summer School & 1 Day Learning & Assessment (42 hours contact time)

120.5 hours contact time over the year

COURSE DATES & TIMES

AUTUMN TERM 2024

PHASE 1 INTRODUCTORY (6 sessions = 12 hours contact time)

Time: 9:30am – 11:30am

Duration: 2 hours

Dates: November 2nd 9th 16th 23rd 30th and December 7th

SPRING TERM 2025

PHASE 2 PREPARATORY (5 sessions = 10 hours contact time)

Time: 9:30am – 11:30pm

Duration: 2 hours

Dates: January 11th 18th 25th and February 1st 8th

PHASE 3 FOUNDATION

Time: 9:30am – 11:30pm OR 12:00 – 2:00pm (5 sessions = 10 hours contact time)

Duration: 2 hours

Dates: March 1st 8th 15th 22nd 29th

PHASE 4 - ONE DAY LEARNING, FAMILIARISATION AND ASSESSMENT

Time: 9:30am – 4:30pm

Duration: 1 day

Dates: Saturday 5th April (Additional optional date TBC)

SUMMER TERM

PHASE 5 PROGRESSION (5 sessions = 12.5 hours contact time)

Time: AM Session 9:30am – 12:00pm **OR** 12:30pm – 3:00pm

Duration: 2 hours

Dates: April 26th and May 3rd 10th 17th 24th

MAY MOCK TESTS

Time: 9:30am – 1200pm **Duration:** 2.5 hours

Dates:

Tuesday 27th May (Tests 1 & 2) Wednesday 28th May (Tests 3 & 4) Thursday 29th May (Tests 5 & 6)

PHASE 6 EXTENSION (5 sessions = 12.5 hours contact time)

Time: 9:30am – 12:00pm **OR** 12:30pm – 3:00pm

Duration: 2.5hours

Dates: June 7th 14th 21st 28th and July 5th

JULY MOCK TESTS

Time: 9:30am – 1200pm **OR** 12:30pm – 3:00pm

Duration: 2.5 hours

Dates:

Saturday 12th July AM/PM (Tests 1 & 2, 3 & 4)

Saturday 19th July AM (Tests 5 & 6)

PHASE 7 - 5 DAY SUMMER SCHOOL

Time: 9:30am- 4:30pm Monday - Friday

Duration: 5 Days

Dates:

Week 1: 4th – 8th August Week 2: 11th – 15th August

Week 3: 17th - 22nd August

PHASE 8 - REVISION (4 sessions = 14 hours contact time)

Time: 9:30am – 1:00pm **OR** 1:30pm – 5pm

Duration: 3.5 hours

Dates: August Tuesday 26th, Thursday 28th, Saturday 30th and Saturday 6th September

ANTICIPATED 11+ DATES

Tuesday 9th September: 11+ Practice Test

Thursday 11th September: 11+ Secondary Transfer Test

Revision Course dates/structure may change if the 11+ date is different to what is expected